ENERGIEZUINIG WONEN
Energie besparen in huis is goed voor het milieu en voor besparing op de maandelijkse uitgaven. Het begint bij een goed geisoleerd huis en zuinige installaties. Er komen steeds meer mogelijkheden om mee te doen.

DOE INSPIRATIE OP VIA EEN VIRTUELE RONDLEIDING van www.kijkduurzaam.nl 
Wilt u rondkijken in een verduurzaamde woning in Scheveningen en Den Haag? Wilt u zien welke maatregelen de bewoners allemaal hebben genomen? Bekijk hier de virtuiele rondleiding. U kijkt in 360 graden rond. Klik op de informatiespots (i) voor meer informatie over die genomen maatregel. 

Mijn Energie Strategie

Met hulp van financiering door de EU via het SIOS (Initiatieven Op Scheveningen) en door medefinanciering van het fonds 1818 heeft Gasvrij Scheveningen een website ontwikkeld waarmee de bezoekers van de site voorbeelden kunnen zien van verschillende vormen van verduurzaming en die ze toe kunnen voegen aan het wensenpakket voor hun eigen woning. Zo zijn er voorbeelden voor isolatie, vervangingen van glas, zonnepanelen, warmtepompen, etc. etc.

Voor ieder van de diverse gekozen maatregelen kan gekozen worden of ze dat nu, binnenkort, of later willen doen. Op die manier ontstaat een planning van wat de bewoner zou kunnen doen om zijn/haar huis te verduurzamen.

Veel kijkplezier op www.kijkduurzaam.nl

Verhalen van Scheveningers over verduurzamen

In de volgende tab onder het kopje ‘duurzaam beleven‘ staan de verhalen van zes Scheveningers die hun huis in meer of mindere mate verduurzaamd hebben. Deze verhalen dienen met name om aan te geven hoe verschillend iedere bewoner het aanpakt en dat ieder verhaal en iedere verduurzaming persoonlijk is. Ook deze verhalen zijn tot stand gekomen door de financiering van de EU (SIOS). De filmpjes zijn geregisseerd door Pauline Bakker en de opnames werden gemaakt door Amy Moorman